top of page

Jablečné řezy

  • Obrázek autora: ŠUMAVA originální produkt
    ŠUMAVA originální produkt
  • 4. 1. 2022
  • Minut čtení: 1

40 g polohrubé mouky

150 g cukru

250 g másla

4 žloutky

1/2 prášku do pečiva

6-8 jablek

4 bílky a 140 g cukru


Z mouky, cukru, másla, žloutků a prášku do pečiva vypracujte těsto. Uberte 1/3 a zabalenou do mikrotenu dejte chladit do mrazáku. Zbylé těsto vyválejte na placku a tu opatrně přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto pokryjte nastrouhanými jablky. Jsou-li hodně šťavnatá, rozdrobte pod ně hrst piškotů. Ušlehejte bílky s cukrem a rozetřete na jablka. Nakonec na jablka rozstrouhejte zbytek těsta, který se chladil. Pečte na 165°C do zlatova cca 45 minut.


Tip na závěr: Do jablek můžete přidat ořechy, kokos, rozinky nebo mandle.


Commenti


bottom of page